Pătulele este o localitate în judeţul Mehedinţi,a carei atestare documentara se regaseste dupa anul 1800, dar pe aceste meleaguri au fost descoperite site-uri arheolgice ce atesta asezaminte omenesti inca din neolitic.

Totodata, Patulele este comuna cu cea mai intinsa suprafata si cel mai mare numar de locuitori din judet. Comna este locata in campia Mehedinti 1 si aflata intr-o dezvoltare si modernizare exploziva.

Primarul comunei,dl. Ţicu Ion, împreună cu consilierii locali, au hotărât să dedice prima sâmbătă şi prima duminică a lunii iunie, sărbătoririi zilelor comunei, intitulând evenimentul – Ziua Recunoştinţei.

Activităţi zonale: Cultura cerealelor, Legumicultura, Viticultura, Zootehnie, Apicultura Activitati economice: Agricultura, Comert cu amanuntul, Morarit si panificatie, Prelucrarea lemnului de mestesugari cu experienta si traditie in acest domeniu.

Proiecte investitii: Canalizare, Extinderea retelei de apa in satul Viasu, Reabilitarea drumurilor comunale, amenajarea moderna a stadionului comunal, reamenajearea targului, infiintarea unei sali de ceremonii, modernizarea caminelor culturale.

Date: numar locuinte=1760 din care numar gospodarii=1596; alte informatii: nr gradinite=3, nr scoli=3,centru de zi pentru educarea si gazduirea copiilor prescolari, nr biserici=3, camine culturale=2 , echipa fotbal in divizia D – Blahnita Patulele , targ comunal – sambata; De asemenea, localitatea beneficiaza de un sediu renovat pentru cladirea primariei si a consiliului local, iar din vara anului 2011 s-a dat spre folosinta strandul Patulele care este format din doua bazine accesorizate si utilate modern.

Datele primariei

Persoane din primarie: Primar: Ţicu Ion
Viceprimar: Muşat Nicolae
Secretar: Misea Cornelia
Contabil: Marin Ioana


Numele satelor aflate in administratie: Pătulele, Viaşu
Suprafata: 10866 ha
Intravilan: 344 ha
Extravilan: 10522 ha
Populatie: 4470
Gospodarii: 1596
Nr. locuinte: 1760
Nr. gradinite: 3
Nr. scoli: 2
Nr. licee:
Nr. universitati:
Asezarea geografica:
Activitati specifice zonei: Cultura cerealelor
Legumicultură
Viticultură
Zootehnie
Apicultură
Activitati economice principale: Agricultură
Comerţ cu amănuntul
Morărit şi panificaţie
Prelucrarea lemnului de meşteşugari
Obiective turistice:
Evenimente locale:
Facilitati oferite investitorilor: Acces la drumul judeţean
Forţă de muncă ieftină
Impozite mici
Proiecte de investitii: Canalizare
Extindere reţea de apă în satul Viaşu
Reabilitarea drumurilor comunale